Kilit Paydaşlar:
Diğer Paydaşlar:
Paydaşlarımız Hakkında Kısa Bilgi
Projenin ortağı olan KOSGEB, girişimci adaylarına iş kurma eğitimleri vermekte, yatırım yapmayı ve yeni personel istihdamı ile işletme maliyetlerini karşılamayı amaçlayan KOBİ'lere hibe vermektedir. KOSGEB ayrıca, rekabet edebilirlik, yenilikçilik ve yüksek teknolojili ürün üretimi için makine ve ekipman tedarik etmek isteyen KOBİ’lere farklı destekler sağlamaktadır.
Küçük Sanayi Siteleri; tamirat ve imalatla uğraşan küçük işletmelerin yer aldığı, altyapı hizmetleri ile idare binası, çırak okulu, satış dükkânı gibi sosyo-ekonomik kurumlarla donatılmış işyeri toplulukları olarak tanımlanabilir.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği; bölgedeki zanaatkarların ve küçük ölçekli sanayilerin çoğunluğunun temsilcileridir. Teşviklerin ve fon kaynaklarının üyelerine tanıtılmasında önemli rol oynarlar.
OSB'ler; kanunla kurulan, yönetilen ve sanayi faaliyetlerine tahsis edilen alanlardır. Fabrika arazisi ve gerekli altyapıyı uygun koşullarda sunarlar.
Ticaret ve Sanayi Odaları; ticaret sicil hizmetleri vermekte, ATR ve menşe şahadetnamelerini tasdik etmekte, üyeler için kapasite raporları hazırlamakta ve sektörel raporlar üretmektedirler. Ticaret ve Sanayi Odalarının meslek komiteleri vardır ve üyelerine kapasite geliştirme desteği sağlarlar.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi; fakülteleri, meslek yüksekokulları, Sürekli Eğitim Merkezi ve Araştırma Merkezleri aracılığıyla eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme hizmetleri sunmaktadır.
Van YYÜ'de bulunan Teknokent, özellikle teknolojik start-up'lara çalışma alanı tahsisi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Teknokentler, üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortamda araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdüğü kurumlardır. Bilgi ve teknolojiyi bu kuruluşlar arasında transfer ederler. Akademik, ekonomik ve sosyal yapıların entegre olduğu organize araştırma geliştirme, inovasyon ve teknoloji ekosistemleridir.
İŞKUR; işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda iş arayanlar ile işverenler arasında köprü kurmakla yükümlü kamu kurumudur. İstihdamın sürdürülmesine, geliştirilmesine ve çeşitlendirilmesine katkı sağlar. İŞKUR, veri tabanında kayıtlı firmalara, kayıtlı işsizler arasından çalışan temin eder ve finansal destek sağlar.
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği; bölge ile ilgili ithalat ve ihracat bilgilerini sağlayan, KOBİ'lere ihracat eğitimi ve desteği sağlayan bir kuruluştur.
Meslek Liseleri; lise çağındaki gençlere mesleki yeterlilik açısından birçok alanda eğitim vermektedir.